Wednesday, October 16, 2013

Zeytinli Cevizli Makarna Sosu


CLICK FOR ENGLISH

PER ITALIANO


zeytinli cevizli makarna sosu 1
 

500gr spaghetti için (6 Kişilik)

15gr maydanoz yaprağı

50gr ceviz

50gr sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

100gr zeytin (çekirdeği çıkarılmış)

50gr kapari

30gr çam fıstığı

30gr kuru üzüm

700gr küp doğranmış domates konservesi

Tuz




  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın

  • Cevizleri 10 saniye 3-4 Hız doğrayıp kenara alın

  • Hazneyi yıkamaya gerek olmaksızın zeytinyağı, sarımsak, zeytin, kapari, çam fıstığı ve kuru üzümleri koyup Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin

  • Domates konservesi, maydanoz ve tuzu ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Daha kıvamlı bir sos için Ölçü Kapağı ile kapatarak son 10 dakika Varoma Isısında pişirin)

  • Cevizleri de sosa ekledikten sonra süzdüğünüz spaghetti makarna ile karıştırarak ocak üzerinde orta ateşte 1-2 dakika kadar çevirin.

  • Tabaklara servis yapın

  • Arzu ederseniz üzerine parmesan rendesi dökebilirsiniz



Afiyet olsun...

Resmi bir yayın mıdır yoksa Bimby fanları tarafından hazırlanan bir derleme midir bilmiyorum ama internette bulduğum Ricette per la Pasta adlı kitaptaki Puttanesca Antica başlıklı tariften yola çıkıp üzerinde değişiklikler yaparak uyarladım. 

Tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir:




zeytinli cevizli makarna sosu 2zeytinli cevizli makarna sosu 3







No comments:

Post a Comment