MALZEMELER :
YARIM PK SPAGETTİ MAKARNA
5 - 6 DİLİM PASTIRMA
1 ADET DOMATES
2-3 ADET YEŞİL BİBER
KAŞAR PEYNİR
SIVI YAĞ
BEŞAMEL SOSU İÇİN ;
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
TUZ KARABİBER
1 FİSKE TOZ ŞEKER
YAPILIŞI :
Makarnalar haşlanıp süzülür.
Un margarinle hafif sotelenip sütü eklenip hiç topaklanmadan pişirilir tuzu ve biberi eklenir.
Haşlanan makarnayla sos iyice karştırılır.Kocaman servis çatalı alınır ve ; spagetti yerken çatalımıza makarnayı doladığımız gibi , bu çatala kocaman dolanır fırın kabına yerleştirilir.El yardımıyla da düzeltip şekil verebilirsiniz.
Kuş yuvası görünümündeki spagettinin üzerine önce pastırma dilimi , sonra domates dilimi , kaşar dilimi ve biber koyularak üzerine kürdan saplanır fırına sürülür .
Kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur. Piştikten 15 - 20 dakika kadar servis edilirse daha iyi olur .
Aynı tarifi sucuk dilimleri kullanarak ta yapabilirsiz.
Afiyet olsun .
No comments:
Post a Comment