Thursday, October 24, 2013

BAHARATLI MAKARNA



baharatli makarna 1
Son derece basit ama özellikle öğrencilere ve bekarlara alternatif fikir verecek bir tarifim var bugün.. Eğer benim gibi dümdüz (yani sossuz, sadece haşlanıp yağ eklenmiş) makarna yemeyi sevmiyorsanız, yapacağınız şey paşa gönlünüzün sesine kulak verip, ona göre baharat eklemek..Hepsi bu:) Usta blogger arkadaşlarım bu tarifi lütfen görmemiş gibi yapsınlar :)) çünkü bu tarifim tamamen bahsettiğim hedef kitle için.. Afiyet olsun..


baharatli makarna 2
Malzemeler:

*******************

*Makarna

*Su, tuz, az sıvıyağ

*Sotelemek için tereyağı veya zeytinyağlı margarin

*Baharat (kekik, fesleğen, kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, köri.. hangisini isterseniz, ancak herbirinden yarım çay kaşığını geçmeyecek miktarlarda)


baharatli makarna 3
 Yapılışı:

******************

*Makarnayıı dilediğiniz dirilikte kalacak şekilde tuz ve az sıvıyağ eklenmiş suda haşlayın.

*Süzüp sudan geçirdikten sonra süzgeçte bekletin.

*Tencereye tereyağ veya margarini alıp eritin ve içine makarnayı ekleyip baharatlarını üzerine dökün.

*Hep birlikte çevirerek soteleyin ve ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın..

Servis önerisi:

******************

Üzerine herhangi bir çeşit peynir rendeleyebilirsiniz..

No comments:

Post a Comment