Sunday, October 27, 2013

MAKARNA OMLETİ




makarna omleti 1
Malzemeler:



  • yarım paket makarna 


  • 4 adet yumurta


  • 1 bardak süt


  • 1 su bardağı lor peyniri


  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


  • birkaç dal maydanoz


  • 1 çorba kaşığı tereyağ


  • az sıvıyağ


  • pulbiber, tuz..




makarna omleti 2
Hazırlanışı:






*Uzunca bir bayram arasından sonra (hatta çifte bayram) yeni bir tarifle herkese merhabalar!! Bugün ki tarifimiz lezzet olarak su böreğini andıran, hem börek hem makarna severleri mutlu edecek son derece pratik bir tarif. Ayrıca yanında güzel bir salatayla tek başına bir öğün oluşturması , hatta börek görevini üstlenerek çay saatlerinede eşlik edebilmesi ikinci artısı omletimizin. Bu arada aynı tarifin fırın versiyonunuda denemeniz mümkün ( iyice yağladığınız bir fırın kabında 190-200 derecede pişirerek) 






*Makarnalar klasik bir şekilde haşlanıp (yaklaşık 10 dakika kadar) süzüldükten sonra derince bir karıştırma kabına alınır tereyağ ve bir miktar tuzla karıştırılır. İçine peynirler, biraz pulbiber ve yumurtalarda ilave edilerek (başka bir yerde çırpıldıktan sonra) karışım hep birlikte güzelce harmanlanır. Yağlanmış bir teflon tavaya dökülen harç ara sıra ters düz edilerek iyice kızarması sağlanır (kapağı kapalı olarak kısık ateşte) biraz ılındıktan sonra dilimlenerek servis edilir...






* Keyifle kalın. Afiyetler olsun:)







No comments:

Post a Comment