Tuesday, October 8, 2013

ÇİÇEKLİ & TON BALIKLI MAKARNA



cicekli amp ton balikli makarna 1Haziran ayı yemek etkinliğinin konusu Bezen tarafından “balık” olarak seçilmiş. Hanimiş daha ziyade tatlı tariflerin yer aldığı bir blog olmasına rağmen, makarna da yapmayı çok sevdiğim bir hamurişi. Ben de o yüzden ton balıklı bir makarna hazırladım bu ayki etkinlik için.

Makarnayı kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır spagetti de kullanabilirsiniz. cicekli amp ton balikli makarna 2Ton balığı zaten konserve olarak her yerden alabileceğiniz bir ürün. Az yağlı hafif bir yaz yemeği oldu. Ama tarifin en güzel özelliği üzerindeki çiçekler. Geçenlerde bir market alışverişi sırasında rastladım bu çiçeklere. Önce bir kısmını salata içinde tükettik, limon ve zeytinyağı ile birlikte yeşil salataya gayet yakıştı. Kalanını da ton balıklı makarna ile birlikte yedik. Dekoratif bir unsur olarak son derece şık olmasının yanında yenilebilir olması da ne hoş. Pasta süslemede de kullanılabilir. Acaba balkonda ya da bahçede yetiştirilebilir mi? Paketinde sadece Antalya’dan geldiği ve yenilebilir bir çiçek olduğu yazıyordu. Çiçeğin adını bilmiyorum, bilen varsa ve bizleri aydınlatırsa çok memnun olurum.

cicekli amp ton balikli makarna 3

Makarna için: (3 kişilik)

-1 su bardağı un

-1 adet orta boy yumurta

-1 tatlı kaşığı zeytinyağı

-1 çay kaşığı tuz

Unu tezgahın üzerinde kümelendirin. Ortasına bir çukur oluşturun ve yumurtayı oraya kırın. Yağı ve tuzu da koyun parmak uçlarınızla iyice karıştırın. Hamur sıkışıp top halini alana kadar yoğurun. Bir kaseyi ters çevirip hamurun üzerine kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin. Varsa makarna makinesi ile yoksa oklava ile hamuru incecik açın ve dilediğiniz şekilde kesip bir süre (5-10 dakika) kurutun. Makarnayı pişireceğiniz tencereyi suyla doldurun. Suyu kaynayana kadar ısıtıp içine 1 çay kaşığı tuz atın. Makarnaları suya atıp yapışmamsı için arada sırada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar, 1-2 dakika kaynatmadan haşlayın. Kevgirle süzün.

Ton balıklı sos için:
-1 adet orta boy ton balığı konservesi

-2 adet kırmızı biber

-taze soğan (dileğiniz kadar)

-1 yemek kaşık zeytinyağı

-1 yemek kaşığı salça

-mısır (dilediğiniz kadar)

Bif teflon tava içinde (ya da wok) zeytinyağla biberi ve soğanı öldürün. Daha sonra salçayı, mısırı, tuzunu ve dilediğiniz diğer baharatları ekleyin. Son olarak ton balığını da koyup karıştırın. Hazırladığını makarna ile bu sosu karıştırın. Afiyet şeker olsun.




No comments:

Post a Comment