Thursday, October 31, 2013

MANTARLI FIRIN MAKARNA



mantarli firin makarna 1
MALZEMELER:

300 gr mantar

Yarım paket mantı makarna veya burgu makarna

Yarım çay bardağı sıvı yağ

200 gr taze kaşar peyniri

1 adet soğan

3-4 diş sarımsak

2 adet domates

Kekik, taze çekilmiş karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

Soğanımız ve sarımsaklarımız ince kıyım doğranır. Sıvı yağda hafifçe çevrilir. Kabuğu soğulmuş ve doğranmış olan domatesler eklenir. Mantarlar bütün olarak tencereye ilave edilir. 5 dakika kadar çevrildikten sonra ocaktan indirilir. Diğer yandan makarnalar haşlanarak süzülür. Baharatlar, tuz, haşlanmış makarnalar, mantarlı karışım harmanlanarak fırın kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine taze kaşar rendesi serpilerek 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilip sıcak olarak servis edilir.

No comments:

Post a Comment