Wednesday, October 30, 2013

MANTARLI FESLEĞEN SOSLU MAKARNA


mantarli fesle en soslu makarna 1 Makarnanın en lezzetli hali bence mantar soslu olanı..Akşam iş çıkışı hem pratik hem de lezzeti bol kurtarıcı bir yemek.


MALZEMELER:


1 pk istediğiniz çeşit makarna,


1 kg mantar,


1 adet kuru soğan,


2 adet küp doğranmış domates,


dereotu,


2-3 diş ezilmiş sarımsak,


fesleğen,


karabiber,


1 yemek kaşığı domates salçası


kırmızı pul biber,


kekik ve tuz.



HAZIRLANIŞI:
Mantarları iyice yıkayıp doğruyoruz.Tavada yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz,domatesi ekliyoruz.Bir süre kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını da tavamıza ekliyoruz.Sırasıyla mantarı ve baharatları ekliyoruz.Fesleğen bu sosta çok önemli bir yer tutuyor.Gerçek lezzeti o veriyor bence.Mantarlarımız pişince haşlayıp süzdüğümüz makarnaya tereyağı ekliyoruz.Tabağa önce makarnayı sonra da mantarlı sosumuzu döküp servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...

No comments:

Post a Comment