Thursday, October 31, 2013

KREMALI MAKARNA



kremali makarna 1

KREMALI MAKARNA

Dilediğiniz 1 pk makarna (kısa kalın türler ideali ! )

200 gr kadar kıyma

1 iri yemeklik soğan

1 dolu yk salça

taze çekilmiş karabiber ve deniz tuzu (doğal)

2 yk dolusu sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 kutu krema
YAPILIŞI :


Önceden haşlanıp hazırlanmış makarna

yağ- soğan - kıyma - salça - tuz -karabiber sırasıyla kavrulur

içine 1/2 kutu krema konulur

2 kez karıştırılıp içine hemen henüz süzülmüş makarnalar ilave edilir

servis anında mutlaka ,bir kase içinde bekleyen krema , makarna tabaklarına 1 yk eklenip, servis edilir. ( krema hemen eriyecektir makarna üzerinde )

Rende kaşar koymayın. Krema tadı etkisini yitiriyor.

* Bu makarna sıcak servis edilip anlık yenilmelidir. ( lezzeti ve aromasını alabilmek için !! )

Çok uzun yıllardır severek yaptığım harika bir lezzettir. Makarna sevmemek sanırım imkansız. Aşırı kilo- kalori sorunu olmadıkça arada deneyip yapabileceğiniz bir tarifimi paylaşıyorum sizinle. Elbetteki yüksek kalorisini göz önünde bulundurmanız gerektiğinide hatırlatarak.

Değişik lezzet arayan dostlara sevgilerimle.... AFİYET OLSUN.


( TAVUK TARİFİDE GELECEK )



No comments:

Post a Comment