Thursday, October 10, 2013

ISPANAKLI FIRIN MAKARNA



ispanakli firin makarna 1 


Kış aylarının demirbaş ürünlerinden birisi olan ıspanakla çeşit çeşit yemekler hazırlayabilirsiniz.


Ispanağı sevmeyen büyüklere ve çocuklara da farklı şekillerde pişirerek ıspanak yedirebilirsiniz.


Mesela makarna bir sebzeyi yedirmenin en iyi yollarından birisidir.  


Her hangi bir sebzeyi makarna ile hazırlayabilir, ya da sebzeden bir sos hazırlayıp, makarna ile birlikte sunabilirsiniz.


Bizde çok şükür ıspanak yemeyen yok, fırın makarnayı da çok severiz, ikisi bir araya gelince bizim çok güzel ve besleyici bir akşam yemeği oldu.


Ispanağı 1 kilo kullandım, zaten sıcak suyu görünce hacmi epey azaldı.


Makarna olarak yassı spagetti (bavette) kullandım.


Kare Borcam tepsi kullandım, üzerine kaşarı rendelemeden dilim halinde yerleştirdim.


Kare tepsiye 9 dilim kaşar sığdı, servis yaparken dilimlerin olduğu yerden kestim, kolaylık oldu.


Diğer ıspanak tariflerimi buradan görebilirsiniz.


"Afiyetle Kalın"






ispanakli firin makarna 2
ISPANAKLI FIRIN MAKARNA;

Malzemeler;

1 paket yassı spagetti (bavette),

1 kilo ıspanak,

Sıvı yağ,

Beşamel sos için;

2 su bardağı süt,

1 tatlı kaşığı tereyağ,

2 tepeleme yemek kaşığı un,

Tuz,

Üzerine;

9 dilim kaşar peynir.


ispanakli firin makarna 3
TARİFİ;

Ispanağı ayıklayıp, saplarını ince ince, yapraklarını iri iri doğrayın ve iyice yıkayın.

Yıkanmış ıspanağın üzerine 1 litreye yakın kaynar su dökün.

Makarnayı ortadan ikiye kırın, kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.

Kare fırın tepsinizi yağlayın, içine haşlanmış makarnayı ve sıcak su ile diriliği sönmüş olan ıspanağı ekleyin.

Hepsini bir karıştırarak harmanlayın.

Beşamel sos malzemelerini karıştırarak pürüzsüz bir şekilde pişirin.

2-3 kaşık tepside ki ıspanaklı makarnanın içine ekleyip, harmanlayın.

Kalan beşamel sos ile malzemenin üzerini tamamen kaplayın.

Kaşar dilimlerini beşamel sosun üzerine dizin.


ispanakli firin makarna 4


Önceden ısınmış, orta hararette ki fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.


Piştikten sonra dağılmadan kolay servis yapabilmek için en az 15 dakika dinlendirin.


"Afiyet Olsun"


No comments:

Post a Comment