Wednesday, October 23, 2013

PRATİK KAŞARLI FIRIN MAKARNA



pratik kasarli firin makarna 1


Canınız mis gibi sıcak sıcak fırın makarna mı çekti??Yapmaya üşeniyormusunuz??Haydi hiç üşenmeyin!!!İşte sizlere çok pratik ve nefis bir tarif..Malzemeler her evde her zaman bulunan cinsten..İster et,ister tavuk yemeklerinizin yanına..Yada sadece bir bardak buz gibi kolayla veya bir tabak salatayla!!!Kendi başına tam bir öğün.Bu sıcacık nefis lezzete herkes bayılacak..10 dakikada hazırlayın,koyun dolaba,keyfinize göre ister iftarda,ister sahurda pişirin..Sıcacık afiyetle yiyin..


 


 


 


pratik kasarli firin makarna 2


Malzemeler


3\4 paket Filiz yumurtalı bukle makarna


750 gr.süt


3 yemek kaşığı un


75 gr.tereyağ veya margarin


1 su bardağı kaşar rendesi


tuz,karabiber


1 yumurta


Yapılışı




  • Makarnalarınızı tuzlu suda her zamankinden biraz az haşlayın ve süzün.




  • Süt,un,tereyağla pürüzsüz ve çok koyu olmayan bir beşamel sos hazırlayın.Yumurtanızı iyice çırpın,içine pişen beşamelden 3 yemek kaşığı ekleyin ve iyice karıştırın.Pişen beşamel sosun içine makarnalarınızı,sosla karıştırdığınız yumurtayı,yeteri kadar baharatınızı ve 1 su bardağı kaşarı ekleyip karıştırın.Hazırladığınız makarna karışımını çok büyük olmayan yağlanmış bir fırın kabına koyun.Üzerine bolca kaşar serpin ve üzerini aliminyum folyoyla kapatın.




  • Önceden ısıtılmış fırında folyoyla 15 dakika,sonra folyoyu çıkartarak 15 dakika daha, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.




  • Pişince fırından alın ve hafif ılık olarak servis edin.




  • Makarnanın cinsini özellikle söyledim,ben bu makarnanın lezzetine bayılıyorum..Evde beşamel sos pişirmek istemiyorsanız,knorun hazır beşamelinide  pişirebilirsiniz.,İçine pişince sadece 75 gr tereyağ ekleyin..




  • Afiyet olsun..





No comments:

Post a Comment