Monday, October 21, 2013

Sebzeli Fırında Makarna







sebzeli firinda makarna 1



sebzeli firinda makarna 2







Uzun bir süre önce bir dergide gördüğüm ama tarifini kaybettiğim bu makarnayı, aklımda kalan ölçülerle denedim ve sonuç mükemmeldi. Izgara et ve tavuğun yanına çok yakışıyor, davet sofralarına harika bir renk katıyor...





sebzeli firinda makarna 3


Malzemeler :



  • 1/2 paket kalın çubuk makarna ya da penne makarna (250gr)


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 su bardağı süt


  • 1/3 su bardağı sıvıyağ


  • 1/2  su bardağı tuzsuz lor peyniri ya da ricotta


  • 2 adet yumurta


  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • 1 adet patlıcan


  • 1 adet kabak


  • 2 adet kırmızı dolmalık biber


  • 2-3 adet yeşil dolmalık biber


  • Karabiber


  • Deniz tuzu


  • Baton kek kalıbı


  • Yağlı kağıt



Hazırlanışı:



  • Patlıcanı ve kabağı soyup uzunlamasına ince dilimleyin, patlıcanları 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.


  • Biberleri kalın şeritler şeklinde uzunlamasına kesin.


  • Patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra yıkayıp kurulayın. Tüm sebzelerin üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp, mangalda, fırında ya da teflon tavada kızartın (bol yağda da kızartabilirsiniz, ben az yağlı olması için diğer yöntemleri tercih ediyorum).


  • Bu arada makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Makarnayı haşladığınız tencerede, 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sütü, 1/2 su bardağı lor peynirini, yumurtaları, 1/2 su bardağı kaşar peynirini, tuz ve karabiberi çırparak karıştırın. Süzdüğünüz makarnaları da ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Makarnaları bu karısımda 15 dakika kadar bekletin.


  • Biberlerin  zarlarını soyun. Pişirme kağıdı ile kapladığınız baton kek kalıbının altına istediginiz sekilde, 1 sıra kızarmıs sebzelerden dizin. Üzerine makarna karışımının yarısını dökün, yine 1 sıra sebze dizip, en üste kalan makarnayı dökün. Elinizle bastırarak kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 350F-180C fırında, 30-35 dakika kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirip, sıcak servis yapın.




 Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment