Wednesday, October 23, 2013

Bolonez Soslu Makarna


bolonez soslu makarna 1Makarna sosları hem pratik hem de lezzetli olduğundan benim hayatıma renk katan sosların başında gelir. Bu soslardan en sık yaptığım bolonez sosu, Ganne'nin sos etkinliğine yolluyorum. Kolay gelsin Ganne!

Malzemeler:

kıyma (kavrulmuş)

domates

salça (arzuya göre)

zeytinyağı

sarımsak

soğan
sirke
tuz

karabiber

kekik


* miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, örneğin ben bol domatesli az kıymalı tercih ederim..

bolonez soslu makarna 2Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesip zeytinyağı ile tavaya alın. Eğer kullanacaksanız salçanızı da ekleyin, orta ateşte 3-4 dk. pişirin. Kalan malzemeleri de sosa ekleyip domatesler sularını çekene dek pişirin. Servis tabağına aldığınız haşlanmış makarnanızın üzerine sosu gezdirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!


No comments:

Post a Comment