Thursday, October 24, 2013

KUŞBAŞI SOTELİ MAKARNA


kusbasi soteli makarna 1

Malzeme:

1 paket makarna

1/2 kg.kuşbaşı et

2 ad. domates

3 ad.köy biberi

1 ad.kuru soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz- karabiber- kimyon

Haşlamak için

3 lt. su

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 kahve fincanı süt

tuz

Su, süt, tuz ve yağ tencereye konur ve su kaynayınca makarna içine atılır ara sıra karıştırılarak haşlanır. Haşladıktan sonra süzgece alınarak üzerine soğuk su gezdirilir.

Kuşbaşı yıkanır, tencereye konur, tuz,karabiber, kimyon ilave edilir ve orta ısıdaki ocakta suyunu salıp çekene kadar pişrilir. Biberler küçük doğranır. Domateslerin kabuğu soyulup küp doğranır. Soğan küp doğranır. Suyunu çeken etlere 1 çorba kaşığı yağ ilave edilir ve çevrilir. Soğan eklenir ve birlikte kavrulur. Biberler ilave edilir, bir iki çevrilir. En domatesler ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.

Bir başka tgencereye 2 çorba kaşığı yağ konur. Yağ kızdırılır.Makarnalar yağda çevrilir ve servis tabağına alınır. Üzerine kuşbaşı etler konur ve sıcak olarak servise sunulur.

No comments:

Post a Comment