Saturday, October 12, 2013

Körili Tavuklu Makarna


korili tavuklu makarna 1İşte birbirine çok yakışan bir üçlü makarna, tavuk ve köri. Bize sadece bunları karıştırmak kalıyor. Haydi başlayalım.


Malzemeler:


1 paket makarna


3 adet tavukgöğsü


1 su bardağı tavuk suyu


1 su bardağı makarna suyu


1 yemek kaşığı köri


2 diş sarımsak


Tuz


Zeytinyağı


Hazırlanışı:


Makarna kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlanır ve süzülür.(Soğuk sudan geçirilmez) Makarna suyundan 1 bardak kenara ayrılır. Makarnaların birbirine yapışmaması için üzerine zeytinyağı gezdirilip aynı kaba konulur. Diğer tarafta haşlanmış tavukgöğsü küp küp doğranır. Üzerine tuz karabiber ekilip, kenara konulur. Woka bol zeytinyağı konulur ve içine dövülmüş sarımsak eklenip, karıştırılır. Üzerine köri katılır ve tahta kaşıkla karıştırılıp, körinin renginin zeytinyağına iyice karışması sağlanır. Tavuksuyu ve makarna suyu karışıma dökülür, kaynayıncaya kadar pişirilir. Sos kaynamaya başlayınca kenarda bekleyen tavuklar eklenir. Kısık ateşte 5 dak. pişirilip, içine makarna dökülür. Hepsi iyice karıştırılır ve 1,2 dak. beraber pişirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.


AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment