Wednesday, December 11, 2013

sosisli makarna nasıl yapılır


5 Aralık 2010


sosisli makarna nasil yapilir 1

Bilirsiniz, makarna paketleri üzerinde pişirilme süresi yazar. Takıntımdan vazgeçmedim, makarnayı haşlarken o süreyi kontrol ederim. Ne var ki, verilen süre makarnanın haşlanmasına yetmez. Bende makarnanın haşlanıp haşlanmadığını, tencereden aldığım makarnayı dişlerimin arasında ezerek test ederim. Makarna ne çok yumuşak, ne de sert olmalıdır. Orta karar sertlik, makarnanın haşlandığını gösterir. Diğer bir incelik ise, makarnayı süzerken üzerine su tutulmamalıdır. Sosisli makarna yaparken sosisler halka, verev ve küp doğranabilir. Ya da, bütün olarak kullanılabilir. Bütün kullandığınızda, sosisin baş kısımlarını bıçakla 1 cm. derinlikte artı işareti şeklinde kesin ve gövde üzeri bir kaç yerinden delin. Doğranmış sosisler 10 dakika süre içerisinde pişer. Sosisleri bütün olarak kullanırsanız, sos içerisinde sosisler şişinceye kadar pişirmeniz gerekir. Sultan, sosisli makarnasını ufak değişikliklerle birlikte her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

yarım paket kesme makarna

sekiz soyulmuş sosis

bir kaşık tereyağ

yarım kaşık salça

karabiber, kimyon

tuz



Yapılması

sosisleri yıkayın, süzün ve halka doğrayın

tencerede suyu kaynatın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz katın

ardından makarnayı ilave edin ve karıştırın

makarna yumuşayıncaya kadar 15 dakika haşlayın

haşlama suyundan bir bardak ayırın ve makarnayı süzün

üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin, karıştırın

sosun hazırlanması

teryağını eritin, salçayı katın kavurun

üzerine 1 bardak makarna haşlama suyundan ilave edin

kaynayan su içine sosis, karabiber, kimyon ve tuzu katın

malzemeyi karıştırın ve tuzunu ayarlayın

sosisleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar, 10 dakika süre ile pişirin

ardından sosu makarnanın üzerine aktarın ve karıştırın

tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin

ardından gönlünüzce servis edin

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment