Tuesday, December 24, 2013

FIRIN MAKARNA


firin makarna 1

firin makarna 2

Çok severek yiyoruz. Bazen öğlen gelen misafirlerime de ikramlık olarak hazırlıyorum.

1 paket fırın makarna

Yaklaşık 200 gr. rendelenmiş kaşar

Üzeri için

Kırmızı toz biber ve karabiber

Beşamel sos için

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı un

3,5 bardak süt

1 tatlı kaşığı tuz.

Makarnamız haşlanırken bir yandan beşamel sosumuzu hazırlarız.

2 yemek kaşığı margarin ile un kavrulur. Ardından süt ve tuz ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edilir. Kaynayıp koyulaştıktan sonra ateş kapatılır.

Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülerek bir tencereye alınır ve üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sos katılarak makarna karıştırılır. Daha sonra fırın tepsimiz yağlandıktan sonra makarnalarımızın yarısı tepsiye dökülür ve üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinin yarısı koyulur. Kalan makarnanın tamamı tepsiye koyulur ve yine üzerine kalan kaşar peynirinin hepsi koyularak yaydırılır. En son üzerine kırmızı toz biber ve karabiber serpilerek fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

No comments:

Post a Comment