Wednesday, December 11, 2013

MAKARNALI MUHALLEBİ( PİPİNA - KARADENİZ YÖRESİ)



makarnali muhallebi pipina karadeniz yoresi 1
 Malzemeler:

* 1 litre süt

* 1 kase kırılmış makarna veya erişte

* 2 çorba kaşığı un veya nişasta

* Biraz tuz





makarnali muhallebi pipina karadeniz yoresi 2
Yapılışı:  Süt, ocakta ısıtılır içine un koyulur iyice karıştırılır kaynayınca içine erişteler veya makarnalar kırılarak atılır, makarnaların pişmesi sağlanır tuz eklenir sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet Şeker Olsun..


NOT:

* Karadeniz bölgesinde çok sık yapılan  ve ılık olarak tüketilen bir muhallebi çeşididir.

* Karadeniz Tuzlusu diyede isimlendiriliyor.

* Pütürlü olmaması için devamlı karıştırın.

* Kıvamı biraz az suluca olacak,

* Çorbadan koyu, muhallebiden daha sulu

* İçine biraz şeker atarsanız şekerli makarna sütlacı olur.

* Üzerine biraz karabiber ve pul biber serpebilirsiniz.

* Ramazanlarda çok yapılırmış




AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK. makarnali muhallebi pipina karadeniz yoresi 3

No comments:

Post a Comment