Monday, December 9, 2013

BROKOLİLİ MAKARNA SALATASI ve IZGARA SOMON



brokolili makarna salatasi ve izgara somon 1






BROKOLILI MAKARNA SALATASI






MALZEMELER:


  • Yarim paket burgu makarna

  • 350 gr. brokoli

  • 2 adet kozlenmis kirmizi biber

  • 2 yemek kasigi zeytinyag

  • 1 yemek kasigi elma sirkesi

  • Yarim limonun suyu

  • Karabiber

  • Tuz







YAPILISI:



  1. Bir tencerede su kaynatip makarnamizi istedigimiz dirilikte hasliyoruz. Burgu makarna paketinin ustunde 6 dakika diyor ancak ben 8-9 dakika falan hasliyorum. Siz damak zevkinize gore dagitmadan pisirirsiniz.

  2. Makarna haslanirken baska bir tencerede brokolileri buharda pisiriyoruz. Buhar sepetiniz yoksa suda haslama da yapabilirsiniz.

  3. Kirmizi kozlenmis biberleri (ben cam kavanozdaki konserveden kullandim) soyup kucuk kucuk dogruyoruz.

  4. Tum malzemeyi karistirip servis ediyoruz.



* Biz bu ekşili salatayi izgara somon yaninda tuketiyoruz ama her turlu et yemeginin yaninda guzel olacaktir.












brokolili makarna salatasi ve izgara somon 2




IZGARA SOMON










Hemen salatanin altina izgara somonu da fikir olsun diye yazmak istedim, zira salatamiz gibi onun da yapimi cok basit. Iki basit lezzetin bulustugu tabak ise vitamin ve saglik deposu.






MALZEMELER:



  • Kisi sayisina gore somon dilimi

  • Teflon tava

  • Tavaya uygun bir kapak

  • Tuz







YAPILISI:



  1. Taze somon dilimlerini yikiyoruz. (Biz eşimle 400 gr.lik kalin bir somon dilimini 2 kisi paylasiyoruz. 150-200 gr. bir porsiyon olarak geciyor.)

  2. Teflon tavaya ne yag ne su koymuyoruz. Tavayi atese koyup isitiyoruz. Tavanin istedigimiz isiya geldigini nereden anlayacagiz? Tavaya elinizle bir iki damla su atin, eger su bilye gibi donerse tava istedigimiz isiya ulasmistir.

  3. Tavamiz kizinca baligimizi tavaya koyuyoruz, mumkunse kipirdatmiyoruz. (Ocagin atesi normal - ne kısık ne harlı)

  4. Baligin ustte kalan kismini tuzlayip kapak kapatiyoruz, bizim icin tek taraf yeterli oluyor. 

  5. Ocagin ateşini 2-3 dakika sonra kısığa aliyoruz. Kapak da kapali oldugu icin kolay pisen baligimizin ust tarafi da pismeye basliyor.

  6. Baligimizin alti pisince cevirip diger tarafini da ayni sekilde pisiriyoruz.

  7. Yaninda limon suyu ve salata ile servis ediyoruz.



* Baligimiz yagsiz (yani kendinden yagli, pisirme sekli yagsiz),  salatamiz ise az yagli :) Dolayisiyla benim gibi hamile bayanlar ya da diyette olanlar gonul rahatligiyla tuketebilir...




No comments:

Post a Comment