Thursday, December 26, 2013

PASTA MAKARNA



pasta makarna 1..



Cafe Sardunya izleyicilerinin artık şu bir önceki yazımdaki Meksika Fasulyesi fotoğrafını görmekten bıktıklarına eminim :) Nefis bir yemek olmasının dışındaa ,işe yetişmeye çalışırken ,istemeden de olsa burayı ihmal ettiğimin fazlasıyla farkındayım. Son zamanlarda gerçekten çok yoğun çalışıyorum ve açıkçası zamansızlık sorunum var. Otomotiv sektörünün en yoğun ayını geride bırakmanın vermiş olduğu ferahlık ile gelen ilham kaçıp gitmeden ,hemen yazmaya karar verdim.



pasta makarna 2



Bir arkadaşımın ofisinde beklerken karıştırdığım dergide fotoğraflarını görüp ,tarifine göz gezdirdiğim bu nefis makarnayı kendi uyarlamam ile asıl tariften esinlenerek uyguladım. Çünkü aklımda kalan sadece fotoğraflardı :) Ben bu tip fırında pişen makarnalarda yoğurt kullanıyorum. Kıvamı ve tadı mükemmel oluyor. Görüntüsü tıpkı bir pastaya benzeyen bu şık görüntülü ve nefis makarnayı denemenizi tavsiye ediyorum...


Bu arada bir sonraki yazım bir ay gecikmeli de olsa sevgili arkadaşım Elvan ın kitaplar üzerine beni Sobelemesiyle ilgili olacak... Bu konuda yazmak istediklerim var ilk fırsatta... Elvan cım kitaplar ile ilgili bu fırsatı bana verdiğin için teşekkür ederim :) Gelelim Pasta Makarna nın tarifine ;


Malzemeler :
1/2 paket kalın çubuk makarna (ortası delik olanlardan)

2 su bardağı yoğurt

3 yumurta

karabiber

tuz

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet patlıcan

4 adet kırmızı biber

7-8 adet yeşil dolmalık biber

sıvıyağ

pişirme kağıdı



pasta makarna 3



Yapılışı :
Patlıcanı soyup ince ince dilimleyelim. Biberleri kalın şeritler şeklinde uzunlamasına keselim. Kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım. Tencerede makarnaları haşlamak için su kaynatalım. Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ettikten sonra makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim. Derin bir kapta yoğurt ,yumurta tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım. Süzdüğümüz makarnaları ekleyerek iyice karıştıralım. Pişirme kağıdı ile kapladığımız baton kek kalıbının dibine renkli biberlerden dizelim. Geriye kalan biberlerin tümünün zarlarını soyalım. Elimize eldivenleri takıp makarnaları tutam tutam elimize alıp düzeltelim. Makarnaları biberlerin üzerine uzatarak düzgünce koyalım. Bir kat dizdikten sonra kızarttığımız patlıcan ve biberlerden dizerek üzerine kaşar peyniri serpelim. Tekrar makarnalardan koyup aynı işlemi tekrarlayalım. Kalan sosu üzerine döktükten sonra 200 derece fırında her tarafı kızaracak şekilde pişirelim. Fırından çıkarıp ters çevirelim. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.




pasta makarna 4



Afiyet olsun...







No comments:

Post a Comment