Monday, December 23, 2013

PANCAR SUYUNDA PİŞMİŞ MAKARNA



pancar suyunda pismis makarna 1
Pancar, pek çok mutfağa girmese de kış aylarının en önemli ve faydalı sebzelerinin arasında yer alır.

Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.

Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.

Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım  zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.

Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.

En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerimin hepsini bir araya getirip, pancar dosyası hazırlayarak size bir kaç fikir vereyim.

"Afiyetle Kalın"


pancar suyunda pismis makarna 2
PANCAR SUYUNDA PİŞMİŞ MAKARNA;

Malzemeler;

2 su bardağı pancar suyu,

1 paket makarna,

Tuz,

1 yemek kaşığı tereyağ,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,

Servis için;

Kaşar peynir rendesi.

TARİFİ;

Pancar suyunu ve 2 bardak normal suyu kaynatın.

Not;

Tencereye bol su eklemeyin ki makarna daha çok pancarın suyu ile pişsin.

Makarnayı kaynayan suyun içine atın, tuzunu ilave edip pişmeye bırakın.

Çok fazla su olmadığı için suyunu çeke çeke pişecektir.

Not; 

Az suda suyunu çekerek piştiği için makarnaya çok fazla tuz eklemeyin.

Makarnanız piştiği zaman tencereyi süzgece boşaltarak fazla suyunu süzdürün.

Tereyağını eritin, içine biraz da sıvı yağ ekleyip, makarnanın üzerine döküp, karıştırın.


pancar suyunda pismis makarna 3
Makarnayı  servis tabağına yerleştirin, sıcakken üzerine kaşar rendesi döküp, servis yapın.

"Afiyet Olsun"


No comments:

Post a Comment