Friday, December 13, 2013

Ev Makarnası






ev makarnasi 1


         Ev makarnasını bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Kayınvalidem sağolsun yazdan kesip kurutup hazırlıyor. Bize göderiyor. Bende çoçuklarda bayıla bayıla yiyoruz. Eğer sizde bir mantı severseniz, mutlaka deneyin.. Ellerine sağlık Annecim ellerin dert görmesin..

Ev Makarnası İçin Gereken Malzemeler



  • 1 kase dolusu ev makarnası

  • 2 yemek kaşığı margarin

  • 2-3 kaşık kıyma

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı salça

  • Yarım et bulyon

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kırmızı toz biber





ev makarnasi 2


Ev Makarnasının Yapılışı



  • Margarini tavaya alıp yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.

  • İçerisine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.

  • Salçayı ve baharatlarını ekleyip, bulyonla birlikte yarım çay bardğı sıcak su ilave ediyoruz.

  • Kısık ateste 2-3 dk. pişiriyoruz.

  • Makarnayı haşlamak için tencereye bol su koyup 1 tatalı kaşığı tuzla birlikte kaynatıyoruz.

  • Kaynayan suya makarnaları atıp 4-5 dk. pişiriyoruz.

  • Bu makarna çok çabuk pişiyor zaten. Biraz diri kalırsa daha lezzetli oluyor.

  • Kıymalı sosun  sostan haşlayıp süzdüğümüz makarnanın içine karıştırıyoruz.

  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tekrar kıymalı sos gezdirerek servis yapıyoruz.

  • İsterseniz pulbiber ve nanede serpebilirsiniz. Çok yakışıyor.

  • Afiyet olsun..





No comments:

Post a Comment