Sunday, December 8, 2013

kıyma soslu makarna


8 Nisan 2012


kiyma soslu makarna 1



Makarna çeşitlerine kıyma sosu yakışır. Kıyma sosu yapmak için kıyma, soğan, salça, yağ ve tuz gerekir. Elbette bu malzemeleri sırasına göre bir araya getirip kavurduktan sonra, kıymanın daha da yumuşayıp sos halini alması için, kaynar su ilave edilir. Sosun hazırlanmasında dikkat edilecek nokta, kıymayı harlı ateşte kavurmamaktır. Bu hem kıymanın kurumasına, hem de topaklanmasına neden olacaktır. Hazırladığınız kıymalı sos içerisine sevdiğiniz her çeşit baharatı ilave edersiniz. Sos içerisinde baharat kullanmak tercihlerinizle alakalı bir şey, paşa gönlünüz bilir.

kıyma soslu makarna malzemesi

bir paket makarna

200 gr. kıyma

bir küçük soğan

dört kaşık zeytinyağ

bir kaşık salça

bir bardak su

tuz



kıymalı sosun yapılması

yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın

ve taneleşinceye kadar kavurun

salçayı katın kavurun,

ardından 1 bardak su ve tuzu ilave edin

tuzunu ayarlayın, su fokurdadıktan sonra

ağır ateşte sosu suyunu çekinceye kadar pişirin

makarnanın haşlanması ve servisi

suyu kaynatın, tuzunu ilave edin karıştırın

üzerine makarnayı ilave edin

ve makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın

ocaktan alın ve süzünün

üzerine ister kıymalı sosu koyun karıştırın

isterseniz servis tabaklarına ayrı olarak ilave edin

bilemem bildiğiniz gibi servis edin

afiyet bal şeker olsun








No comments:

Post a Comment