Monday, December 2, 2013

PESTO SOS ve PESTO SOSLU MAKARNA



Öncelikle pesto sosunu yapacağız. Bunun için fesleğen yapraklarını ayıklayacağız. Güzelce yıkayacağız. Bir sebze kurutucusu yardımı ile iyice kurutacağız. Benim gibi obsesif iseniz birde mutfak havlusuna alacağız.

Tarif tabiki "cafe fernando"


pesto sos ve pesto soslu makarna 1
MALZEMELER (5 bardak pesto için)

400 gram fesleğen yaprağı (1 kilo veya 4 büyük demet)

300 gram rende Parmesan peyniri

75 gram çam fıstığı

150 gram ceviz içi

2.5 cup zeytinyağı

1 tsp tuz

10 diş sarımsak

Büyükçe bir tavayı yağlamadan ocağa alalım ve çam fıstığı ve ceviz içlerini  karıştırarak hafif kahverengileşene kadar kavalım. (yaklaşık 10-15 dakika). Soğuması için bir kenara ayıralım.

Sarımsakları ince ince kıyalım. Üzerlerine tuzu serpip çatal ile ezelim. sonuçta sarımsakları macun kıvamına getirelim.

Ezdiğimiz sarımsak ile fesleğen yapraklarını rondoya alıp rondoyu çalıştıralım. Fesleyen ve sarımsak macun kıvamına gelince işlemi sonlandıralım.

Rondonun kapağını açıp zeytinyağını ilave ettikten sonra kapağı kapatıp tekrar çalıştıralım..

Sırası ile ende Parmesan peyniri, kavurduğumuz fıstığı ve ceviz zeytinyağlı karışıma ekleyip tüm malzeme birbirine karışana dek tekrar rondoyu çalıştıralım. 

bukadar pesto tahmin edersinizki hemen tüketilemez. 2-3 gün içinde kullanacağımız kadarını kavanozlayıp kalan m,ktarı da porsiyonlara bölüp kilitli buzdolabı poşetlerine aktarıp derin dondurucuda saklayalım. 


pesto sos ve pesto soslu makarna 2
Şimdi sıra geldi makarnamızı yapmaya.

500 gr (Bir paket)dilediğimiz çeşit makarnayı paketin üzerinde yazan tarife uyarak haşlayalım.

Makarnaya 4 çorba kaşığı zeytin yağı ile karıştıralım.

1/2 su bardağı pestoyu iki kaşık haşlama suyu ile açalım ve makarnaya karıştırarak yedirelim.

Üzerine permesan(ben kaşar peyniri kullandım) peyniri rendeleyelim.


pesto sos ve pesto soslu makarna 3
Ayrıca ilave etmek isteyen olursa diye bir sosluğa pesto doldurup servis edelim.


No comments:

Post a Comment