SALÇALI SARIMSAKLI YOĞURTLI MAKARNA
Sayfayı açtığınızda bu ne şimdi bu kadar tarif içinde koya koya salçalı makarnamı koydun,bunu bilmeyecek ne var demeyin :)
Öğrencilerin, bekarların,şipşak karnımızı doyuralım diyenlerin ilk tercihidir makarna,bu saydıklarımızın arasından bir misafirimizin gözü takılıcak belki blogumuza ve en pratik tariflerden yok diye kızıcak :)
Genelde herkesin bildiği tarifleri pek yazmak istemiyorum ama yerken o kadar iştahla yeniyorki,aklıma geldi bir çok insan bildiği tarifleri yapmayı unutuyor bu da yazılı olsun ki herkes yapsın :)
Ben makarnayı haşlarken az suyla haşlamaya çalışıyorumki suyunu çeksin ziyan olnasın diye,veya bol suyla pişirirseniz makarnanın suyunu dökmeyin,suyuna güzel bir çorba pişiriverin,vitamin kaybı olmasın...
Malzemeler:
- Yarım paket mantı makarna
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- nane,tuz,pulbiber
Makarnayı tuzlu suda haşlayın,süzün.
- Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve az tuzla çırpın.
- Yoğurtla makarnayı karıştırın.
- Servis tabağına alın.
- Tereyağını bir tavada eritin.Eriyen yağda salçayı kavurun.
- Ocaktan indirmeden önce nane ve pulbiber ekleyin karıştırın.
- Makarnanın üzerine gzdirin.
- Eğer sosunuzun biraz daha akışkan olmasını istiyorsanız,sosu makarnaya dökmeden önce haşladığınız makarnanın suyundan salçaya ekleyin,birkaç dakika da o şekilde pişirin,öyle makarnaya dökün.
Tweet
No comments:
Post a Comment