Monday, August 12, 2013

MAKARNA BÖREĞİ



makarna bore i 1


makarna bore i 2
Tüm dost ve kardeşlerime sımsıcak kucak dolusu sevgilerimi gönderiyor sağlık ve güzelliklerle dolu günler diliyorum.Bugün Sahte su böreği olarakta bilinen böreğimle geldim.Biz ailece çok seviyoruz.

MALZEMELER

1 paket fiyonk makarna

3 adet yufka

250 gr.beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

3 adet yumurta

2 su bardağı süt

Yarım çay bardağı krema

3 çorba kaşığı tereyağ

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 tutam karabiber

YAPILIŞI

-Makarnamızı bol tuzlu suda haşlıyoruz.

-Bu arada sos için yumurta,krema,süt,ayçiçek yağı ve karabiber çırpılıp hazırlanır.

-Ayrı bir kasede ezilen beyaz peynir ve ince kıyılamn maydanoz ile dereotu karıştırılır.

-Makarnaya eklenip iyice karıştırılır.

-Borcamın altı yağlanıp bir yufka kenarları dışarı sarkıtılarak serilir. Hazırlanan peynirli makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülüp düzeltilir.

-Sosun 1/3'ü makarnanın üzerine gezdirilir.Bir yufka ikiye böünüp makarnanın sütüne düzgünce serilir.

-Kalan makarna ve sostan bir bölüm daha dökülüp düzeltilir.

-3.yufka yayılıp kenarlardan sarkan yufkada düzgünce kapatılır.Kalan sos ile kaplanır.

-3 çorba kaşığı tereyağ eritilip üzerine gezdirilir.

-Bıçakla dilimlenir böylece börek sosu emer.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip bir müddet bekletilir.üzerine kaşar rendesi serpilip sönmüş fırına tekrar  verilebilir.

AFİYET OLSUN...

NOT:Yufka miktarı arttırılıp daha kalın hazırlanabilir biz ince seviyoruz:)))





No comments:

Post a Comment