Monday, August 26, 2013

Tavuklu Makarna


tavuklu makarna 1

İstenmeden verilen bir ara ama işte yeni bir tarifle yine sizlerleyim. Hani hafta arası ne yapacağınızı bilemediğiniz zaman elinizin altında da tavuk eti varsa kolayca yapılıp ortaya hemen çıkıveren bir yemek.

İşte tarifi:

Malzemeler






  • 1 paket makarna, burgu

  • 1 adet büyük soğan, pıyazlık doğranmış

  • 3 parça göğüş eti, kuşbaşı kesilmiş

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay bardağı soya sosu

  • 1 kutu krema

  • 1 çorba kaşığı haşhaş

  • 1 çay bardağı kadar maydanoz, küçük doğranmış

  • 1 çay kaşığı pulbiber

  • karabiber




Yapılışı



Zeytinyağını tencereye koyun ve ısıtın. Peşine soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Ateşi kısıp 5-10 dakika kadar pişirin. Soya sosunu ekleyin ve bir 15 dakika kadar daha pişirin.



Son olarak krema, haşhaş ve baharatları ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Soya sosu tuzlu olduğu için ben tuz eklemedim ama zevkinize göre ihtiyaç duyarsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz.



Makarnayı paketinin üzerinde belirtilen sürede haşlayın. Haşlanan makarnayı kevgirden geçirip tavuk ile karıştırın.



Üzerine maydanozu serpiştirip sunun.




Afiyet olsun !



No comments:

Post a Comment