Monday, August 19, 2013

Fırında Tavuk Köftesi 2- Pirinçli Nohut Çorbası- Tost Ekmeği Tatlısı- Portakallı Kurabiye- Kıymalı Biber Yemeği- Havuç Salatası- Baharatlı Makarna


firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 1





Fırında Tavuk Köftesi 2




firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 2






Pirinçli Nohut Çorbası






firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 3






Tost Ekmeği Tatlısı




firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 4






Portakallı Kurabiye




firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 5






Kıymalı Biber Yemeği




firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 6






Havuç Salatası




firinda tavuk koftesi 2 pirincli nohut corbasi tost ekmegi tatlisi portakalli kurabiye kiymali biber yemegi havuc salatasi baharatli makarna 7







Baharatlı Makarna











Portakallı kurabiye tarifimi Yıldız arkadaşımızın ev sahibeliğini yaptığı mandalinalı ve portakallı lezzetler etkinliğine gönderiyorum.







Fırında Tavuk Köftesi 2



1kg. Tavuk kıyması



1 Paket İnegöl Köfte Harcı (Ülker Bizim Mutfak)



6-7 Yemek kaşığı sıvı yağ



3 Çay bardağı su



Yapılışı: Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp köfteyi 5 dakika boyunca yoğurun. Buzdolabında 1 gece bekletip yağlanmış borcama köfteyi yayın ve fırında pişirin.



Diğer fırında tavuk köftesi tarifim burada.







Pirinçli Nohut Çorbası



1 Su bardağı süzme yoğurt



1 Yumurta



1 Su bardağı süt



2 Yemek kaşığı dolusu un



5 Su bardağı su



2 Yemek kaşığı margarin



1 Su bardağı haşlanmış nohut



1 Su bardağı haşlanmış pirinç



1 Tablet tavuk suyu



Tuz, karabiber, pul biber, nane



Yapılışı: Süzme yoğurdu, yumurtayı, unu, sütü çırpın ve tencereye alın. Pirinci, nohudu, tavuk suyu tabletini, karabiberi, pul biberi, 5 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı margarini ilave edip çorbayı pişirin. 1 Yemek kaşığı margarinde naneyi yakıp çorbaya karıştırın. Pişen çorbayı ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin.



Tost Ekmeği Tatlısı



10 Adet tost ekmeği



10 Yemek kaşığı eritilmiş margarin



Kreması için:



2,5 Su bardağı süt



3 Yemek kaşığı un



3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi



1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin



1 Vanilya



Şerbeti için:



2 Su bardağı şeker



2 Su bardağı su



Yapılışı: Tost ekmeklerinin üzerlerine (sadece bir yüzlerine) birer yemek kaşığı eritilmiş margarin sürün ve donmasını bekleyin. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın. Krema malzemelerini de başka bir tencereye alıp kremasını pişirin. 5 Adet tost ekmeğini yağlı yerleri üstte gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine kremasından koyun. Yağlı yerleri alta gelecek şekilde, kalan ekmekleri de kremalı olanların üzerlerine kapatın. Kreması soğuyunca ekmeklerin üzerine sıcak şerbetini dökün. Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.







Portakallı Kurabiye



Yarım su bardağı eritilmiş margarin



Yarım su bardağı yoğurt



Yarım su bardağı şeker



1 Portakalın suyu ve kabuğunun rendesi



2 Yumurta (1 akı ayrılmış)



1 Çay kaşığı karbonat



Aldığı kadar un, file fındık



Yapılışı: Margarini, yoğurdu, şekeri, portakal suyunu ve kabuğunun rendesini, 1 yumurtayla 1 yumurta sarısını karışırın. Un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan büyükçe parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Üzerlerini yumurta akına ve file fındığa bulayıp fırında pişirin.



Kıymalı Biber Yemeği



3 Küçük soğanı sıvı yağda kavurun. 250gr. Tavuk kıymasını ve 1 yemek kaşığı tereyağını kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin. 2 Tatlı kaşığı salçayı, ince kesilmiş maydanozu koyup karıştırın. Tuzu, karabiberi, 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Kızarmış yeşil biberleri (biberleri yazın kızartıp büyük boy buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuya koymuştum buzlarını çözdürdükten sonra kullandım) gül şeklinde sarıp tencereye dizin. Biberlerin üzerine kıymalı sulu karışımı dökün ve kısık ateşte pişirin. Biber yemeğini sıcak servis yapın.







Havuç Salatası



Sarımsak rendesini, sıvı yağı, limon suyunu, tuzu çırpın. Doğranmış domatesi, piyazlık kesilmiş soğanı, ince kesilmiş kıvırcık yapraklarını, havuç rendesini salata kâsesine alın. Üzerine sarımsaklı sosu döküp karıştırın ve servis yapın.







Baharatlı Makarna



Yarım paket makarna



Sosu için:



1 Soğan



1 Yemek kaşığı dolusu salça



2 Su bardağı makarnanın haşlama suyu



2 Tutam şeker



Sızma zeytinyağı



Kimyon, tuz, karabiber, pul biber



Kekik, nane



Yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Soğanı rendeleyip zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. 2 Su bardağı makarnanın haşlama suyunu, baharatları, tuzu, şekeri ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede biraz sızma zeytinyağını kızdırıp içine haşlanmış makarnayı koyup karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sostan koyun ve sıcak servis yapın.



Not: Benim kullandığım salça koyu kıvamlı bir salça olduğu için makarna suyunu 2 su bardağı kullandım. Salçanın kıvamına göre makarna suyunu 1 su bardağına indirebilirsiniz.




No comments:

Post a Comment