Saturday, August 10, 2013

Makarna hakkında bilmeniz gereken 19 şey

















makarna hakkinda bilmeniz gereken 19 sey 1
Sofraların sultanı sofraların vazgeçilmezi makarna hem ana yemek hemde yan yemek olabilen makarna hakkında bilmeniz gerekenler;

1-Makarnanın anavatanını biliyormusunuz makarnanın anavatanı çin

2-Makarna deyince ilk akla gelen ülke italya bunun nedeni italyanın makarnayı tüm dünyaya sevdirmesi oldu.

3-Spagetti makarnaya kıyma ve domates sosun yassı makarnaların ise peynirlerin daha uygun olur.

4-Türkiyede ilk makarna üretimi izmirde hasan tahsin piyalenin açtığı fabrika ikle başlar.

5-Makarna yapımında ekmeklik bugday kullanılmıyor onun yerine durum bugdayı kullanılıyor.

6-Çoğu insan makarnanın şişmanlattığını düşünsede sadece buğday ve sudan oluşan makarna metabolizmada hemen parçalandığı için enerjiye dönüşüyor.Protein ve B vitamini oranı yüksek yağ ve sodyum oranlarının düşük olmasından dolayı da kolesterol riski taşımıyor.

7-İyi bir makarnanın diri olması ve sosunun yağ çekmemesi gerekiyor.

8-Makarnanın daha kolay sindirilebilmesi için dişri kalacak şekilde pişirilmesi gerkiyor.

9-İtalyada 90 nın üzerinde makarna çeşidi vardır.

10-En çok makarna ihracatını bildiğiniz üzere italya gerçekleştiriyor.

11-Dünyadaki en pahalı makarna venedikli bir usta tarafından yapılıyor el yapımı makarna yine el yapımı sos ve taze etle servis ediliyor fiyatı ise:126 dolar.

12-Makarnalarının pişirme dereceleri birbirinden farklılık gösteriyor örnek dolgulu makarna 7 dkkada dolgusuz olanlar ise 4 dakikada pişirilmesi gerekiyor.

13-Spagetti dışındaki tüm makarnalar çatalla yenilir spagetti ise kaşıkla.

14-Pişirilen makarnanın birbirine yapışmaması ve kaynayan suyun tencereden taşmaması için haşlanan makarnanın içine:bir miktar tereyağ eklenmesi gerekiyor.

15-Türkiyedemakarnalarının yanında en çok gazlı içeçek tercih ediliyor italyada ise beyaz şarap tüketiliyor.

16-Tam haşlanmış makarnalar piştikten sonra en kısada tüketilmesi gerekiyor.

17-Türkiyede dah ağır soslar italyada ise daha hafif ve akışkan soslar kullanılıyor

18-Makarnalarının lezzetinin sırrı en çok yerel malzemelerdenkaynaklanıyor.

19-Uzmanlara gör makarna mutlaka çukur bir tabakta servis edilmeli düz tabakta servis üzerine dökülen sosun etrafa saçılmasını sebep oluyor.

Bu yazı makarna hakkinda bilmeniz gereken 19 sey 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment