Friday, August 23, 2013

DEREOTLU MAKARNA





Malzeme:


1 paket makarna


1/2 dereotu


1 yemek kaşığı domates salçası


3 yemek kaşığı zeytinyağ


tuz


Haşlamak için;


3 lt.su


1 kahve fincanı süt


1 tatlı kaşığı sıvıyağ


tuz




Su kaynatılır, süt, sıvıyağ ve tuz ilave edilir. Suyu çekilene kadar haşlanır (makarna çok diri ya da hamur gibi olmamalıdır. Su az gelir ise ilave edilmelidir. Bazı makarnalar fazla su alır ). Makarna haşlandıktan sonra süzgece alınmalı üzerine bol soğuk su dökmeli.


Diğer taraftan tencereye yağ konur salça sulandırılıp ilave edilir. Suyu çekilinde makarna eklenir. Üzerine yıkanmış kıyılmış dereotu konup servis yapılır.


No comments:

Post a Comment