Saturday, August 24, 2013

BEYAZ PEYNIRLI KÖZ BİBERLİ MAKARNA


malzemeler:

kapya biber

yeşil biber(şişman olanlarından)

beyaz beynir

domates

tereyagı+zeytinyağı

pastavılla ballerıne  makarna

baharatlar

tuz

yapılışı:

biberler  öncelıkle yıkanıp kurulanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında arkalı önlü pişirilir

makarnalar tuzlu kaynar suda haşlanır

domates kabugu soyularak mınık ve küp doğranır.bir mıktar zeyınyagı ve tereyagında sotelenır içine yarım çay bardağı kadar makarna suyu eklenır dogarnmıs sarımsak karabıber ilave edılıp tam domateslerın dırılıgı kaybolmadan ateşten alınır.tencerenın dıbıne bu sos konulur.üzerine kare kare dogradıgımız kırmızı kapya bıber ve yeşil biber eklenır bir mıktar parçalanmış peynır eklenır üzerine makarna ilave edılerek karıştırılır

afiyet olsun..

notlar:

makarnamın markası pastavıllaydı hiç memnun kalmadım bu makarnadan yapış yapış oluyor,bundan sonra zor alırım artık

barilla ve ankara makarna tercihim

peynırım olmadıgı için koymadım fakat bıberle cok yakışıyor siz varsa beyaz peynır ilave edınız

makarnanın suyunu atmayın soslarınıza ilave edin(vitamin)


beyaz peynirli koz biberli makarna 1


No comments:

Post a Comment