Saturday, August 24, 2013

KIRMIZI BİBER DOLGULU FIRIN MAKARNA


kirmizi biber dolgulu firin makarna 1YE#52 DAVET YEMEKLERİ;

Artık gelenekselleşen, etkinliklerde ki ilk göz ağrımız olan ye# yemek etkinliği ne yazık ki bazı aylarda ev sahipliğini üstlenen arkadaşlarımızın bloglarını güncellememeleri sebebi ile aksıyor.

Geçen ay bu sebeple etkinlik yapılamadı.

İnşallah bundan sonra ki etkinliklerde böyle sorunlar olmaz ve etkinliğimiz daha nice sayılara ulaşır.

Yemek etkinliğimizin 52.sinin ev sahipliğini ise Birsenin Mutfağı blogunun sahibi olan arkadaşımız Birsen üstlendi, kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.

kirmizi biber dolgulu firin makarna 2Etkinliğimizin konusu; Davet Yemekleri.

Nasıl bir tarifle katılsam diye düşünürken aklıma aylar önce Mandalin Çıkmazı (eski adı ile-Ofis Yemekleri-Yıldız) blogunda gördüğüm zaman, tarife ve görüntüsüne vurulduğum ve deneyip, yaptığım "kırmızı biber dolgulu fırın makarna" ile katılmaya karar verdim.

Makarnanın içine tek tek kırmızı biber doldurduğunuz için zahmetli ama hem görüntüsü hemde nefis tadı ile ev halkının ve misafirlerinizin gönlünü kazanacak kadar güzel bir tarif.

"Afiyetle Kalın"

kirmizi biber dolgulu firin makarna 3KIRMIZI BİBER DOLGULU FIRIN MAKARNA;

Malzemeler;

1 paket kalın kesme makarna,

Tuz,

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağ,

3 yemek kaşığı un,

3 su bardağı süt,

Tuz, karabiber.

Üzerine;

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

kirmizi biber dolgulu firin makarna 4

Tarifi;

Bu tarif için kalın kesme makarna kullanılıyor.

Ben Barilla'nın (Tortıglıonı) kalın kesme makarnasını kullandım.

Makarnayı kaynayan tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

kirmizi biber dolgulu firin makarna 5

Kırmızı biberleri haşlayıp, zarını soyun.

Ben kırmızı biberlerimi sonbaharda haşlayıp, zarını soyup, buzluğa kaldırıyorum.

Kırmızı biber olarak onları kullandım.

İsterseniz hazır satılan közlenmiş kırmızı biber kullanabilirsiniz.

Şerit şerit kestiğiniz kırmızı biberleri haşlanmış makarnanın içine doldurun.

Doldurdurduğunuz makarnaları yağlanmış fırın kabına 1 sıra olarak dizin.

Fırın kabı olarak Borcam'ın kare tepsisini kullandım.

kirmizi biber dolgulu firin makarna 6

Beşamel sosu yapmak için;

Tereyağını eritin, üzerine sürekli karıştırarak unu ekleyin.

Unu kavurup, ılık haldeki sütü ekleyin.

Tuzunu ilave edip, muhallebi gibi oluncaya kadar sürekli karıştırın.

Topaklanırsa blender ile çırpın.

Bir sıra dizdiğiniz makarnanın üzerine beşamel sos yayın.

Tekrar kırmızı biberle doldurulmuş makarna ve yine beşamel sos ile makarnalar bitinceye kadar bu işleme devam edin.

En son beşamel sosu sürün.

kirmizi biber dolgulu firin makarna 7

Beşamel sosun üzerine, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin.

kirmizi biber dolgulu firin makarna 8

Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kesip, dilimlemeden önce en az 10-15 dakika dinlendirin.

Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

No comments:

Post a Comment