Saturday, August 24, 2013

PATLICANLI FIRIN MAKARNA




patlicanli firin makarna 1






Malzemeler:


  • 1 Paket fırın makarna

  • 3 Adet patlıcan

  • 1 Adet sivribiber

  • 3 Adet domates

  • 1 Adet soğan

  • 3-4 Diş sarımsak

  • 3 Adet yumurta

  • 2 Bardak süt

  • 1,5 Su bardağı rende kaşar peynir

  • Karabiber, tuz

  • 3 Yemek kaşığı sıvıyağ



  • İlk olarak soğan yemeklik, sarımsaklar ve biberde ince dilimler halinde kesilerek bir tencereye alınır ve sıvıyağla birlikte sotelenir. Karışım yumuşayınca içine küp küp kesilmiş ve bir müddet tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlarda süzülerek eklenir birlikte bir süre daha sotelenme işlemi sürdürülür. Son olarakta rendelenmiş domatesler ve tuz, karabiber eklenerek 4-5 dakika daha kaynatılıp makarna harcımız ocaktan alınır. Başka bir tencerede makarna için su kaynatılır. Kaynayan suya atılan makarnalar 10-12 dakika kadar haşlandıktan sonra süzülür ve patlıcanlı harçla karıştırılır .Daha sonra makarna bir fırın kabına aktarılır. Üzerinede süt, yumurta ve kaşar peynirin yarısıyla karıştırarak hazırlanan harç dökülür. Geri kalan kaşar peynirlerde üzerine gelişigüzel serpiştirilerek makarnamız  fırına verilir. Üzeri kızarana kadar 180-190 derece önceden ısıtılmış fırında sütlü harcı iyice çekip üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırının altı kapatıldıktan sonra kapağı açık olarak 15 dakika daha içeride dindendirilip, dilimlenir ve sıcak olarak servis edilir... Keyifle kalın...












patlicanli firin makarna 2

Afiyet olsun...:)))







No comments:

Post a Comment