Saturday, August 24, 2013

domatesli makarna


11 Eylül 2011

domatesli makarna 1

Bir makarna bu kadar mı lezzetli olur demek için, işte size domatesli makarna. Yapmanız gereken, makarnayı haşlayıp süzerken soğuk su kullanmamanız ve süzülmüş makarnanın tuzunu karar hale getirmenizdir. Bırakın gerisini domates soslu makarna tarifim halleder. Makarnanın her çeşiti domatesli makarna için uygundur. Yağ olarak margarin, bitkisel sıvı yağı, zeytinyağı kullanabilirsiniz. Nedendir bilinmez insan ağızı tereyağını daha çok seviyor. Makarnanızın sosunu hazırlarken tereyağı kullanmanız daha iyi olur gibime geliyor. Tercih, mutfak ve malzeme sizin dilediğinizi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

domatesli makarna malzemesi

yarım paket bukle makarna

bir kaşık tepeleme tereyağı

iki litre su

bir kaşık tuz



domates sosu malzemesi

iki iri domates

bir tatlı kaşığı domates salçası

bir çay kaşığı karabiber

iki diş sarımsak

bir çay bardağı kaynar su

bir çay kaşığı tuz

domatesli makarnanın yapılışı

iki litre suyu kaynatın, bir kaşık tuzu ilave edin karıştırın

makarnayı ilave edin, karıştırın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın

ocaktan alın ve süzünün

sosun hazırlanması

domatesleri rendeleyin, sarımsakları ince doğrayın

tereyağını eritin ve salçayı katın kavurun

üzerine domatesi katın kavurun

ardından sarımsak, kaynar su, karabiber ve tuzu katın

sosun tuzunu ayarlayın ve malzemeleri kaynatın

ardından ağır ateşte sos suyunu çekinceye kadar pişirin

sosu makarna tenceresine boşaltın ve karıştırın

tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika dinlendirin

ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun









No comments:

Post a Comment