11 Eylül 2011
Bir makarna bu kadar mı lezzetli olur demek için, işte size domatesli makarna. Yapmanız gereken, makarnayı haşlayıp süzerken soğuk su kullanmamanız ve süzülmüş makarnanın tuzunu karar hale getirmenizdir. Bırakın gerisini domates soslu makarna tarifim halleder. Makarnanın her çeşiti domatesli makarna için uygundur. Yağ olarak margarin, bitkisel sıvı yağı, zeytinyağı kullanabilirsiniz. Nedendir bilinmez insan ağızı tereyağını daha çok seviyor. Makarnanızın sosunu hazırlarken tereyağı kullanmanız daha iyi olur gibime geliyor. Tercih, mutfak ve malzeme sizin dilediğinizi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
domatesli makarna malzemesi
yarım paket bukle makarna
bir kaşık tepeleme tereyağı
iki litre su
bir kaşık tuz
domates sosu malzemesi
iki iri domates
bir tatlı kaşığı domates salçası
bir çay kaşığı karabiber
iki diş sarımsak
bir çay bardağı kaynar su
bir çay kaşığı tuz
domatesli makarnanın yapılışı
iki litre suyu kaynatın, bir kaşık tuzu ilave edin karıştırın
makarnayı ilave edin, karıştırın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
ocaktan alın ve süzünün
sosun hazırlanması
domatesleri rendeleyin, sarımsakları ince doğrayın
tereyağını eritin ve salçayı katın kavurun
üzerine domatesi katın kavurun
ardından sarımsak, kaynar su, karabiber ve tuzu katın
sosun tuzunu ayarlayın ve malzemeleri kaynatın
ardından ağır ateşte sos suyunu çekinceye kadar pişirin
sosu makarna tenceresine boşaltın ve karıştırın
tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika dinlendirin
ve servis edin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment