Sunday, August 25, 2013

KARAMELİZE SOĞAN VE KREMALI PENNE MAKARNA



İçi domatesli, karamelize soğanlı, kremalı bir makarnaya nedersiniz? Makarna pişirmesi kolay, fazla vakit almayan ve severek yenilen bir yiyecek. Soğan lezzeti tartışılmaz bir sebze. Çiğ veya pişmiş farketmez yemeklerimin hemen hemen hepsinde zevkle kullanırım. Makarnada da soğanları ince doğrayıp karamelize ediyorum ve kullanıyorum. Bugünkü makarna tarifimdeki soğanlar işte bu şekilde oluştu. Yerken içinde soğanı göremiyorsunuz ama lezzetini alıyorsunuz. Domates ve diri kalan yeşil soğanları yerken hissediyorsunuz. Eklediğim krema da lezzetine lezzet katıyor. Hafif soslu ve biraz diri makarnayı biz çok seviyoruz.






karamelize so an ve kremali penne makarna 1






karamelize so an ve kremali penne makarna 2


Karamelize soğanlar, biberler, yeşil soğanlar birarada.
 MALZEMELER



  • 350 gr. penne makarna  (barilla tercih ediyorum)


  • 1 kutu krema (200 ml.)


  • 4 orta boy soğan


  • 1 adet kırmızı biber


  • 2 adet yeşil biber


  • 600 gr. taze soğan


  • 4 orta boy domates


  • 1-2 tutam taze fesleğen


  • 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen


  • 1 tatlı kaşığı karabiber


  • 1/4 çay kaşığı köri


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ


  • İstediğiniz kadar tuz


  • İstediğiniz kadar parmesan peynir veya kaşar peynir



YAPILIŞI



  1. Makarnayı 10 dk. kadar az su ve tuz ile haşlayın. Fazla suyunu süzün. Üzerine su dökmeyin.


  2. Soğanları 4'e kesip ince halka olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağında karamelize oluncaya kadar kavurun.


  3. Jülyen doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri üzerine atın ve kavurun.


  4. Yeşil soğanları 7-8 cm uzunluğunda doğrayın ve yarısını biberlere ekleyin biraz soldurun.


  5. Domatesleri küp küp doğrayın; karışıma ekleyin, biraz pişirin. Domatesler biraz suyunu verip çekince kalan yeşil soğanları üzerine ekleyin.


  6. Krema, kuru fesleğen, karabiber, köri ve tuzu ekleyin.


  7. 10 dk. haşladığınız penne makarnayı içine atın. 2 dk. karıştırın ve ocaktan alın. 


  8. Biraz taze fesleğeni içine atın ve karıştırın. 


  9. Bekletmeden servis tabağına yerleştirin.


  10. Üzerini taze fesleğen ve parmesan peyniri ile süsleyin, sunun.




No comments:

Post a Comment