Sunday, August 25, 2013

Patlıcanlı Kalem Makarna (Penne)



patlicanli kalem makarna penne 1


Jamie alıştırdı bir kere sebzeli makarnalara artık her mevsim soframızın gediklisi oldular. Patlıcanlı makarnayı çoktan pişirmeye başlamış olsam bile bir de bu tarifi deneyeyim dedim ve hemen pişiriverdim. Yazdan kalan son günlerde balkonda kitabım eşliğinde keyif yaptım sonrada : )




Bu arada Gamze Bursa'nın kitabı o kadar hoşum gidiyorki, neredeyse her tarifi uygulamak istiyorum. Bir sürü tarif var, heyecanla uygulanmayı bekleyen hayırlısı :) 










Patlıcanlı Penne 


(Tarif; net 425g Gamze Bursa)






1 paket penne makarna


4 patlıcan


6 su bardağı domates


1 küçük soğan 


4 diş sarımsak


1 tatlı kaşığı tozşeker


1 tatlı kaşığı acı sos


5 çorba kaşığı zeytinyağı


Tuz


Parmesan peyniri






Patlıcanlar alacalı soyulup yarım saat tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülüp, yağda kızartılır. Fazla yağı kağıt havlu üzerine konularak alınır. Domateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır. İncecik kıyılmış sarımsaklar ve rendelenmiş soğanla birlikte orta ateşte kapak kapalı olarak 15 dakika pişirilir. Tencerenin kapağı açılarak 15 dakika daha pişirilir. Tozşeker ve acı sos da eklenir. Robottan geçirilir. Zeytinyağı ve tuz eklenir. Su kaynatılarak makarnalar isteğe göre pişirilir. Süzülür. Domates sosuyla karıştırılır. 1-2 dakika daha pişirilir. Patlıcanlar eklenir. Karıştırılır. Parmesan rendesiyle servis edilir.


No comments:

Post a Comment