Thursday, August 22, 2013

PASTICCIO-Firinda makarna/Yunan yemegi



pasticcio firinda makarna yunan yemegi 1


Hayirli sabahlar ola sevgili dostlarim..geceden bu yana goklerin acilarak yagan yagmur ,tip tipa tip arka bahcemin tenekelerine damlayan romantik orkestra esliginde boylesine yagmurlu bir gune yakisacak oldukca doyurucu ve daha da cok oldukca lezzetli bir yemegim var sizinle paylasmak istedigim..

Yunanlilarin ozellikle pazar gunlerine ozel yaptiklari yemeklerden biridir diyebilirim..butun aile toplanarak yenir ve genelde tepsinin dibi hemen gorunur :)

Asla ozenti degil ve suna da eminim ki Turk aile kulturu kadar sicak ve samimi degerleri derin olan kac kultur vardir bilmiyorum ama bizim kulturumuzu hic bir seye degismem :)

Nihayetinde bizim sofralarimizdir turistlerin dillerinden dusmeyen degil mi?..

Rabbim baris ve guzelliklerin devamini paylasmanin da tadina varmanin devamliligini nasip etsin insallah..

Tarife gececek olursam..

Bismillah..

Malzemeler:

1 paket 2 veya3 no makarna

Yarim kilo kiyma(daha az da olur daha cok da olur)

2 bardak rendelenmis kasar peyniri

2 yemek kasigi domates salcasi

Yenibahar-Kekik

Karabiber-Tuz

1 buyuk boy sogan

Galeta unu(arzuya gore)

Besamel sosu(tarifi burada)

Yemegimizin Yapilisi:

Makarnamizi bol su ile bir tencerede haslayalim diger yandan ic malzememizi hazir edelim.

Once sogani kavuralim ardindan kiymayi ekleyerek suyunu birakip cekene dek kavuralin,bu karisima salcayi ve diger baharatlarimizi ekleyelim.

Ic harcimiz hazir olunca makarnamizi dise gelecek kivamda olmasina ozen gosterelim,firina girecegi icin cok fazla pismemesi gerekiyor.Paket uzerinde tavsiye edilen pisme suresinden 2dk daha az pisirmekte fayda var..


pasticcio firinda makarna yunan yemegi 2


Makarnamizi suzdukten sonra asla yikamiyoruz..uzerine eklenecek kasar peynirin yapismasi ve kolaylikla erimesi icin.Makranamizin icine rendelenmis kasar peynirimizi ekledikten sonra peynirimizin her yere gidebilmesi icin tahta kasikla karistiralim..


pasticcio firinda makarna yunan yemegi 3


Orta boy bir tepsiye makarnalarimizin yarisini elimizden geldigince duzgun dosemeye calisalim..ilk dosemenin ardindan kiymali harcimizi da uzerine yayalim,bunun ardindan da geriye kalan makarnayi ekleyelim ustunu tamamen kapatalim.

Makarnamizin besamel sosunu hazir ederek ustunu tamamen kapatacak sekilde sosumuzu yayalim..arzuya gore besamel sosun uzerine galeta unu serpilebilir.

200 derecede 30-35 dakika veya ustu kizarana kadar pisirdikten sonra hafif ilimaya baslayinca servis edelim..afiyetle yiyelim insallah ..


Sevgilerimle dostlarim,mutlaka mutlaka denemenizi tavsiye ederim..






..




















pasticcio firinda makarna yunan yemegi 4

Facebook

pasticcio firinda makarna yunan yemegi 5

Twitter

pasticcio firinda makarna yunan yemegi 6

GFC-İzleyin

pasticcio firinda makarna yunan yemegi 7

Pinterest

pasticcio firinda makarna yunan yemegi 8

İletişim

No comments:

Post a Comment