Wednesday, August 28, 2013

ISPANAKLI FIRIN MAKARNA



ispanakli firin makarna 1


      


       Evimizde en sık yapılan ve en çok sevilen yemeklerdendir.İçine ıspanak koymadan da yapılabillen,pratik ve lezzetli olduğu için de tercih ettiğim bir yemektir.Ispanaksız yaparsanız dereotu kullanmayın derim, 


       MALZEMELER:

1 paket makarna(benim tercihim boru makarna),


1deste maydanoz,


1/2 deste dereotu,

yıkanıp doğranmış ıspanak yaprakları,


300-400 gr. beyaz peynir


Arzuya göre zeytinyağı,kara biber, pul biber,


      ÜSTÜNE:


Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,1/2 bardak beyaz peynir rendesi,


5 adet yumurta


      YAPILIŞI:


Makarna haşlanır. Suyu süzülür.


İçine biraz zeytinyağı,maydanoz,beyaz peynir,kara biber,pul biber,istenilen miktarda yıkanıp doğranmış ıspanak yaprakları konulur.Hepsi karıştırılır.


Yağlanmış büyükçe bir teflon tepsiye boşaltılır.


Üstüne kaşar ve  beyaz peynir serpilir.


Elimiz ıslatılır.Makarnanın üstüne biraz bastırılarak makarnanın üstü düzleştirilir. Yumurtalar ayrı bir kapta sarıları dağılıncaya kadar biraz çırpılır.


Makarnanın üstüne yayılır.Yumurtalar fazla çırpılırsa makarnanın üzerinde durmaz,hepsi dibe akar.


Orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.


Kesilip servis yapılır.


No comments:

Post a Comment