Wednesday, August 21, 2013

ÇAM MELKİLİ(MANTARLI) FIRIN MAKARNA


cam melkili mantarli firin makarna 1


cam melkili mantarli firin makarna 2ÖNCELİKLE CÜMLEMİZİN CUMA GÜNÜ BEREKETLİ,HAYIRLI VE MÜBAREK OLSUN


ÇAM MELKİLİ(DOĞAL MANTARLI) KIRMIZI BİBERLİ FIRIN MAKARNA


Ç ok lezzetli,hazırlaması ve yemesi çok zevkli bir makarna oldu


Melkilerin bol olduğu zaman biraz fazla alıp temizleyip yıkadıktan sonra dondurucuya koydum


nasip olursa zaman zaman kullanırım inşallah:)))


1 paket burgulu makarna,(fırın makarna için doğru seçim değildi ama şeklini çok sevdim)


1 kase az haşlanmış melki,


1 çay bardağı süt,


1 çay bardağı sıvıyağ,


2 adet yumurta(1 sarısı üstüne sürülecek)


2 adet kırmızı biber,


2 adet yeşil biber,


1 adet küçük boy kuru soğan,


az tuz,


az sıvıyağ(sebzeleri sotelemek için)


Makarna haşlanır,süzülür


Az haşlanan mantarlar küçük doğranıp tavaya az sıvı yağla konur,


Kırmızı ve yeşil biberler ile soğan (ince doğranmış)ilave edilir kısa süre birlikte sotelenir,tuz,karabiber az pul biber konur,büyük bir kap içinde makarna buluşturulur,


Süt,sıvı yağ ve yumurta çırpılarak makarna ile karıştırılır,


Tepsiye 1 adet yufka serilir,içine hazırlanan karışım konur,yufkanın kenarları ortaya doğru toplanarak kapatılır,


Ayrılan yumurta sarısı yufkanın üstüne sürülür kızgın fırında pişene kadar tutulur



No comments:

Post a Comment