Bu tarifi kitaptan değilde kendim uydurmuş olsaydım adına Beşamal Soslu Fırın Makarna derdim ve tarifini de isimle birlikte vermiş olurdum :D
Evet geçenlerde Mozaik Pastadan bahsederken bir kitap adı yazmıştım ya "Kolay ve Ekonomik Yemekler- Leman Cılızoğlu" işte bu tarif de ordan. Kitabı yeni evleneceklere, elimin altında bir yemek kitabım olsun her zaman internetten bakamıyorum diyenlere tavsiye ediyorum. Gerçekten ben ordan çok fazla tarifi denedim ve daha hiç hüsrana uğramadım :)
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- tuz
- 1 kaşık sıvıyağ
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sos; 2 kaşık un,2 kaşık tereyağ ve 2-2,5 bardak kadar süt
Yapılışı; Makarnamız tuzlu suda 10 dakika kadar haşlanır. Yapışmaması için kaynayan suya sıvıyağda ekleyebilirsiniz. Makarna haşlandıktan sonra süzülür ve soğuması için bir kenara alınır. Beşamel sos için, 2 kaşaık tereyağı eritin ve unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş eklerken bir taraftanda karıştırın. Sürekli karıştırarak, dibini tutturmadan, iyice pişirin. Sosun yarıdan fazlasını makarnaya ekleyin ve tuz atıp karıştırın. Fırın kabınıza soslanmış makarnayı dökün ve üzerinede kalan beşamel sosu gezdirin. Onun üzerinede rendelenmiş kaşarı yayın ve 200 derece sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment