
Malzemeler:
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- pulbiber, tuz
- sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 paket knor beşamel sos
- süt
- yarım paket fırın makarna
- rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Beşamel sosumuzu ocakta tarife göre hazırlıyoruz...
Tavaya biraz sıvı yağ koyup önce doğradığımız soğanları, ardından da kıymayı ve salçayı da içine ekleyerek kavuruyoruz.Tuzu ve pulbiberi de ekleyelim...
Kavrulduktan sonra ocağın altını kapatalım...
Fırın makarnalarımızı tencerede önce haşlayalım, sonra süzelim...
Bir kabın içine makarlarımızı ve kıymalı harcımızı döküp iyice karıştıralım...
Daha sonra bu karışımı borcama dökelim...
Üzerine de beşamel sosumuzu döküp yayalım...
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...
Pişmesin son 10 dakika kala yemeğimizi çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim...
Ve pişirmeye devam edelim...
Evet beşamel soslu kıymalı makarnamız hazır...
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment