Friday, November 22, 2013

Tavada Makarna Böreği





tavada makarna boregi 1


Uzunca bir aradan sonra herkese ’merhaba’. Tavada makarna böreği tarifimiz var bugün. Bu tarifi daha önce yufka ile denemistim ’harika’ olmuştu, bu kez yufkasız denedim, yine ’harika’ oldu:) İkisinin de tarifi var, artık tercih sizin.

Deneyeceklere; Şimdiden afiyet olsun...



Malzemeler:



  • 200-250 gr. haşlanmış makarna (tercihen penne gibi içi boş olanlardan)


  • 2 adet yumurta


  • 2 çay bardağı süt


  • 1 yemek kaşığı un (silme)


  • 1 yemek kaşığı yoğurt


  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri  ya da keçi peyniri ve kaşar peyniri  karışımı


  • 5-6 adet taze soğan ya da 1 küçük kuru soğan


  • 1/3 su bardağı sıvıyağ (2 yemek kaşığı kadarını soğanı kavurmak için ayırın)


  • Maydanoz


  • Deniz tuzu, karabiber, pulbiber



Hazırlanışı:



  • Makarnayı 'al dente' pişirip, süzün (8 dakika kadar)


  • 2 yemek kaşığı yağda ince kıyılmış soğanları biraz kavurun, soğutun.


  • Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, süt, un,yogurt,  peynir, sıvıyağ, kavrulmuş soğan, tuz, karabiber, pulbiber ve ince doğranmış maydanozu ilave edip, hepsini karıştırın.


  • Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın, kızdırın.


  • Malzemeyi tavaya döküp kaşık ile üzerini düzeltin. Kapak kapatarak, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Kapat yardımı ile ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.


  • Servis tabağına alıp, sıcak servis yapın.




No comments:

Post a Comment