Monday, November 25, 2013

MAKARNA PASTASI


Malzemeler:


1 paket çubuk makarna


7 – 8 su bardağı su


1 tatlı kaşığı tuz


1 su bardağı beyaz peynir


1 çay bardağı kaşar peyniri


2 yemek kaşığı sıvı yağ


Yarım demet maydanoz






Yapılışı:






Tenceremizin içine suyu koyup kaynatalım. İçine ikiye böldüğümüz çubuk makarnaları, tuzu ve bir yemek kaşığı sıvı yağımızı ekleyelim. Tahminen 12 – 15 dakika arasında makarnalarımızı pişirelim. Pişen makarnalarımızı süzgece alalım ve suyunu süzelim.






Peynirlerimizi rendeleyelim. İçine maydanozları ince ince kıyalım ve karıştıralım. Teflon büyük bir tavaya (Ben 30 cm'lik bir tava kullanıyorum.) bir yemek kaşığı sıvı yağı sürelim ve üzerine süzülen makarnalarımızın yarısını yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız peynirli karışımımızı yayarak dökelim. Peynirinde üzerine kalan makarnalarımızı peynir gözükmeyecek şekilde yayalım. Tavayı kısık ateşe koyalım ve tavanın kapağını ya da başka bir tavayı kapatalım. Böreğimizin altı kızardığı zaman kapak yardımıyla böreği ters çevirelim ve bu kısmıda kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.






Sedef'in Notu: Makarna pastasını tavada pişirmek yerine arzu ederseniz 175oC'lik fırında kek tepsinizde veya kek kalıbınızda 20 dakika kadar pişirebilirsiniz.






                                                           AFİYET OLSUN.


No comments:

Post a Comment