Tuesday, November 26, 2013

Çavdar Unu ile Ev Makarnası







cavdar unu ile ev makarnasi 1


 


Yapalı epey zaman oldu kısmet Bodrum'a gelip güzel bir dolunay eşliğinde sizlerle paylaşmakmış :-)


Sofraya getirdiğimde eşimin ve kızımın suratı renginden dolayı biraz bozulmuş olsa da tadına baktıktan sonra her ikisi de çok başarılı bulup çok beğendiler , tabi ki ben de çok beğendim :-)


Aslında zannedildiği gibi çok fazla el oyalayan ya da yapımı çok zor bir şey değil. Makarna yapmayı planlıyorsanız ve evde biraz vaktiniz varsa bence hazırları yerine bunu hazırlamak çok daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Hele üzerine bol baharatlı kıymalı domatesli bir sos yaparsanız kimse hayır diyemez :-)


 


Hamur Malzemeleri :


- 2 yumurta


- 1 çay bardağı süt


- az miktarda tuz


- aldığı kadar çavdar unu


 


Sos Malzemeleri;


- 200 gr. kıyma


- 1 büyük boy kuru soğan ( yemeklik doğranmış )


- 1 büyük boy domates ( yemeklik doğranmış )


- 1 tatlı kaşığı biber salçası


- istenildiği kadar tuz,karabiber,pul biber,zerdeçal,kimyon


 


Yumurta , süt ve tuzu karıştırıp alabildiği kadar un ile çok katı olmayan merdane ile açılacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.


Hamurumuzu çok kısa bir süre dinlendirdikten sonra bir kaç bezeye ayırıp açıyoruz .


Açtığımız hamuru şeritler halinde kesiyoruz.


 


cavdar unu ile ev makarnasi 2


 


Kestiğimiz şeritleri hafifçe unlayıp bir tepsinin üzerinde bir saate yakın kurutuyoruz.



cavdar unu ile ev makarnasi 3


 


Pişireceğimiz zaman kaynar suya bir miktar tuz ve zeytinyağı ekleyip şerit makarnalarımızı içine atıyoruz ve suyunu çekip istenilen kıvama gelene kadar pişiriyoruz. Servis sırasında tabaklarda sosunu koyup afiyetle yiyoruz.



cavdar unu ile ev makarnasi 4


 


Sağlıcakla kalın.


No comments:

Post a Comment