Thursday, November 14, 2013

sebzeli fırın makarna


sebzeli firin makarna 1


Sebzeli Fırın Makarna


2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet pırasa

1 adet kabak

1 büyük havuç

100 gr brokoli (isteğe bağlı daha fazla olabilir)

1 çay fincanı haşlanmış veya konserve bezelye

1 çay bardağı su

1 paket fırın makarna

1 paket pınar beşamel sos

2 yumurta

2 çay fincanı kaşar peynir rendesi

2 çay fincanı tuzsuz lor peyniri

tuz

karabiber

muskat

Kabağı ve havucu küçük küpler halinde, pırasayı ince ince, doğrayın, brokoliyi küçük saplarına ayırın. Zeytinyağında tüm sebzeleri sırasıyla ekleyerek 5 dakika kavurun, tuz ve biberle tatlandırıp, su ekleyin 10-15 dakika kapağı kapalı pişirin.

Bu sırada makarnayı 10 dakika bol suda haşlayın.

Pişen sebzeleri önce hazır beşamel sos ile sonra makarna ile karıştırın, tuz , biber ve muskat ile tatlandırın. En son lor peyniri ile karıştırıp, üzerine kaşar peyniri ile kaplayın.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

Not: Hazır beşamel sos çok pratik ve lezzetli olduğu için tercih ediyorum. Yine de kendiniz yapmak isterseniz:



1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı un ile kavrulacak, 2 su bardağı süt azar azar ilave edilirken çıpma teli ile çırpılarak koyulaşıncaya kadar pişirilecek.



No comments:

Post a Comment