Monday, November 11, 2013

MANTARLI KIYMALI (KREMALI) MAKARNA




mantarli kiymali kremali makarna 1


Malzemeler:


  • 1 paket makarna (dilediğiniz türde)

  • 300-350 gr mantar

  • 200 gr kıyma

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet pırasa

  • birkaç dal maydaoz

  • 100 ml. krema

  • 1,5 çorba kaşığı tereyağ

  • az sıvıyağ

  • karabiber, tuz...



Hazırlanışı:






*Klasik şekilde haşlanan makarna (yaklaşık 10-12 dakika kadar bol tuzlu suda) süzüldükten sonra eritilmiş tereyağ ve bir miktar tuzla karıştırılarak hazır edilir. Başka bir yerde dilimlenen pırasa, soğan ve sarımsak sıvıyağla sotelenir. Daha sonra içine sırasıyla kıyma ve dilimlenen mantarlar eklenir, ardından harç suyunu tamamıyla çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. İçine son olarak kıyılmış maydanoz karabiber ve tuz ilavesi yapılır, ocaktan indirmeye yakında kreması eklenir bir taşım daha kaynatılıp sosumuz ocaktan alınır.






* Servis edilecek tabağa aktarılan makarnanın üzerine sosumuzdan ilave olunur ve yemeğimiz sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun efendim ...:)) 




No comments:

Post a Comment