Sunday, November 24, 2013

DOMATESLİ ve PESTOLU PENNE MAKARNA


domatesli ve pestolu penne makarna 1

Tarifi La Fiamma makarnası için hazırlanan bir kitaptan denemiştim.Şu an sık sık arzuladığım bir lezzet oldu bu makarna. İtalyan mutfağından ;


Malzemeler : ( 6 kişilik )

1 paket penne makarna ( kalem )

1 su bardağı kurutulmuş domates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı dolusu kuru fesleğen ( orj. tarifte 1 demet taze fesleğen )

1 paket krema

2 diş sarımsak

tuz

rende kaşar ( orj.tarifte parmesan peyniri )

süslemek için maydanoz
Yapılışı :
Öncelikle kurutulmuş domatesleri zeytinyağında minimum 2 saat bekletiyoruz.Ardından yağıyla beraber domatesleri rondoda çekiyoruz.( Fesleğen taze ise domateslerle birlikte rondoda çekilmeli ) Dövülmüş sarımsak ve domatesleri tavaya döküp tuz ve kremayı ilave ediyoruz. Haşladığımız makarnaları süzüp karışıma ekliyoruz.2-3 dk daha ocakta bekletip üzerine rendelenmiş peynir serpiyoruz.Maydonoz ile süsleyip servis yapıyoruz.Yanında beyaz şarap mükemmel oluyor...




*Makarna haşlarken ;



  • Tencereyi bol su ile doldurmalıyız.


  • Tuzu mutlaka su kaynadığında atmalıyız.


  • Pişme süresi makarnanın formuna göre değişiyor.Pakedin üzerindeki pişirme önerisi en güvenilir olanı.


  • Kaynama suyuna ekleyeceğimiz 2 yemek kaşığı zeytinyağı makarnaların yapışmasını önlüyor.


  • Sos ile karıştırmadan önce kesinlikle suya tutmayın... Sosu önceden hazırlayıp makarna haşlanınca ,hemen süzüp sos ile karıştırdığımızda kesinlikle yapışma olmayacaktır.




Afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment