Sunday, November 3, 2013

CEVİZLİ KEŞLİ MAKARNA


Bolu'nun meşhur cevizli keşli makarnası.Hiç yediniz mi bilmiyorum ama yemediyseniz tavsiye ederim.Harika bir makarna.Yapması da çok kolay.

cevizli kesli makarna 1 Malzememiz:Malzemelerimiz göz kararı olacak .

Makarna ya da erişte

Keş (halk ağzında, yağsız sütten yapılan peynire ya da kurutulmuş yağsız yoğurta verilen ad)

Çekilmiş ceviz

Tereyağı

Yapılışı:Öncelikle makarnalarımız haşlanır.Suyu süzdürülür.Tepsimize bir sıra döşenir.Üzerine keş ve ceviz serpilir.Sonra tekrar makarna üzerine keş ve ceviz ve son sıra yine aynı.Tereyağımız tavada eritilir içine bir miktar keş ilave edilir.Pembe renk alınca makarnamızın üzerine gezdirilir.Sıcak sıcak afiyetle yenir.Tuz ilave etmeyi unutmayalım.Bol kalorili güzel bir makarna.Kilo almak isteyenlere tavsiye edilir .Afiyet olsunnnn

cevizli kesli makarna 2


No comments:

Post a Comment