Sunday, November 17, 2013

beşamel soslu fırın makarna


4 Aralık 2011


besamel soslu firin makarna 1

Fırın makarna yapmak oldukça kolay. Önemli olan fırın makarnada kullanacağınız beşamel sosun kıvamını ve tadını tutturmaktır. Onun için, beşamel sos yaparken malzemelerini göz kararı değilde, ölçerek kullanırsanız sosunuzda sorun yaşamazsınız. Bu tarifte beşamel sos yaparken 60 gr. tereyağı, 50 gr. un ve 600 gr. süt kullanılmıştır. Verdiğim bu ölçüler, beşamel sos hazırlamada kullanılan malzemelerin değişmeyen 'klasik' ölçüleridir. Size düşen bu malzemeleri kullanmanız ve unu kavururken yakmamanızdır. Sultan, ara sıra peynir yerine başka malzemeler kullanmış olsada, beşamel soslu fırın makarnayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

yarım paket fırın makarna

bir kaşık tereyağı

bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri

150 gram beyaz peynir

iki kaşık un

bir yumurta

üç bardak süt

iki kaşık kıyılmış maydanoz

tuz

borcam tepsi 22x22



Yapılması

makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün, beyaz peyniri ezin

yumurtayı çırpın, beyaz peynir ve maydanozla karıştırın

beşamel sos'un hazırlanması

tereyağı içinde un'u kavurun

üzerine 3 bardak sütü un'a yedirerek dökün ve sürekli karıştırın

sütün bitiminde sosu ağır ateşte karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin

makarnayı beşamel sos, 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın ve tuzunu ayarlayın,

makarnayı yağlanmış borcam içine yayın, üzerine kaşar peyniri serpin

önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün

üstü kızarıncaya kadar pişirin ve gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan



No comments:

Post a Comment