Tuesday, November 5, 2013

Erişte - Ev makarnası




eriste ev makarnasi 1

Bayılıyorum taze makarnaya , bir çok çorbada ve yeşil mercimekte rahatlıkla kullanabileceğiniz yapımı sanıldığı kadar zor olmayan eriştenin tarifini hemen yazıyorum..

Malzemeler



15 yumurta

15 çay bardağı su

5 kilo un

tuz

Yapılışı



Bütün malzemler karıştırılarak sertçe bir hamur elde edilir.Ortalama yarım saat dinlendirilir.

Yoğurmakta zorlandığınız zaman hamuru ikiye böle bilirsiniz ( ben öyle yaptım )

eriste ev makarnasi 2

Hamur dinlendikten sonra tekrar yoğurup bezelere ayrılır.Her yumurtaya 1 beze gibi düşünebilinir (Biz 15 bezeye ayırdık) 10 dakika kadar tekrar dinlendirilir.

eriste ev makarnasi 3

Bezeleri bıçak sırtı inceliğinde açıp( mantı yufkası gibi ) temiz bir bezin üstene açık olarak serelim oratalam bi yufkayı 15,20 dakika kadar kurumasını sağlayalım..

Kuruyan yufkanın arasına bolca un serpelim( 1 büyük kase kadar ) rulo haline getirelim..

eriste ev makarnasi 4

Yufkayı ortalama 3 parmak genişliğinde keselim .Bu kestiğimiz parçaları tek tek kiprit çöpü kalınlığında tekrar keselim

eriste ev makarnasi 5eriste ev makarnasi 6

Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra temiz bir bez serip üzerine bütün erişteleri alalım.Gün içinde zaman zaman havalandırarak 2 gün kadar kurumaya bırakalım.

eriste ev makarnasi 7


Eriştelerimiz kuruyunca bir elek yardımıyla üzerindeki unları eleyelim ( unu tekrar kullana bilirsiniz )


  • Bez poşette saklanırsa çok daha uzun süre dayanır

  • Buzdolabıda tercih edilebilinir.



Afiyet Olsun...



No comments:

Post a Comment