Wednesday, November 13, 2013

Kremalı Sebzeli Makarna...



kremali sebzeli makarna 1

Resimlerim biraz acele çekildi ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Değişik soslarda yapılmış makarnalar hep ilgimi çeker. Gündüzleri acıktığımda ve yemeği hala yapmamışsam, aklıma ilk olarak salça soslu makarna pişirmek gelir ve her seferinde bıkmadan yerim. Salça sosunuda makarnanın kendi suyundan bir bardak kadar alarak beraber pişiririm. Pürüzsüz lezzetli bir sos olur :) yani alt üstü salçalı makarna dimi. Yok laf söyletmem :)

Bu seferki hem makarna hem de sebze şenliği bir arada olunca tadı da o kadar lezzetli oldu. Yanına tavuk şinitzel ya da kızartılmış et çok yakışır.



kremali sebzeli makarna 2


Malzemeler:


3 kişilik


Yarım paket makarna


Yarım kabak


1 kırmızı biber


1 yeşil biber


200 gr. mantar


1 havuç


Yarım paket krema


Tuz, karabiber


Bir çorba kaşığından az tereyağ


Yapılışı:


Kabak, havuç, biberler, mantar resimde gördüğünüz şekilde ya da dilediğiniz gibi ince doğranır. Makarna bir taraftan haşlanmaya bırakılır. Genişçe bir kapta tereyağı eritilir, havuçlar, mantarlar ve kabaklar ilave edilir. Devamlı karıştırarak yüksek ateşte mantar suyunu bırakmadan 2-3 dakika beraber çevrilir. Biberler dahil edilir. Ateş hep yüksek tutulur. Sebzeler kendini bırakınca "yaklaşık makarna ile aynı sürede oluyor, ne çok diri ne de çok pişmiş olacak." zevke göre pişirilir tuz ve karabiber ilave edilir. Krema eklenir. Krema ile 2 dakika kadar pişirilerek makarnanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment